01 d’octubre 2009

Orins i defecacions de gat

Últimament el carrer Molí i el carrer Major s'han emplenat de gats que no tenen amo. Una gata va portar al món diferents cadells i tots els diferents gats que s'hi acaben reunint, fa que tot plegat faci molta pena. Pena per la olor d'orins (recordo un dia a les escales de la 'miranda') i defecacions que cada dia s'hi poden trobar (potser quan hi passeu algú ja s'ha encarregat de netejar-ho). Al carrer Major, en concret, el problema eren les puces. Al ser els carrers estrets, la ferum és insuportable. Esmentar l'últim succés, un gat petit va morir atropellat per un cotxe. I el van deixar al mig del carrer Molí.

Els gats, quan tenen gana, fan un só que s'en diu miol. Totes les nits, es senten miolar els gats, fins que algú els dóna menjar. Mentre miolen, els gossos lladren, i entre ells mantenen una conversa de lo més distesa. Per no dir, les baralles entre gats.

Segons diuen, els gats, no tenen amo. Com tothom sap, si algú no els alimentés, no hi serien. I el problema és aquest. Algú els dóna menjar tots els dies de l'any. Els veïns s'han queixat però la persona que els alimenta diu que mentre hi siguin els seguirà alimentant.

L'única sortida que tenen els veïns es fer fora els animals ells mateixos amb mesures gens eficients, com anar al darrera amb una escombra o espantar-los. Els animals tornen, no són estúpids, on hi ha menjar.

Els fets s'ha posat en coneixement de les autoritats competents de l'Ajuntament. La resposta de l'Ajuntament, és que l'última vegada que va tenir que venir la protectora d'animals a recollir-los, va ser l'Ajuntament qui van tenir que cobrir les despeses. La resta silenci.

Hauran de ser els mateixos veïns qui solucionen el problema. Perquè no cal ser cap honoris causa per saber que si la cosa continua així, acabarà malament.