24 d’octubre 2009

Les cases, les portes i els cotxes

Tornem a recuperar una vella reclamació. Fa referència al respecte mutu que entre persones es pressuposa i que hi ha vegades que es perd. La majoria de cases del poble, donen a dos carrers. Una de les portes és l'entrada principal i l'altra (li direm secundària), normalment, no s'utilitza tan. Alguna gent aparca el cotxe allí on els sembla, impedint la sortida de persones per aquestes portes secundàries. Que, si es van fer i l'Ajuntament les va permetre, son tan legítimes com les principals.

Aquesta reclamació, que sembla banal, no ho és. Vaig a posar algun exemples clars, imagineu que un dia hi ha un accident i s'ha treure alguna persona gran per aquesta porta, en cas d'incendi o que senzillament hagis d'usar-la com la principal. Situacions que no tens temps d'anar a buscar al propietari, ni cap obligació de fer-ho.

Què passaria si els tapessis la porta de casa d'ells ? Vos ho podeu imaginar, veritat ? S'acabaria el món. Per això torno a demanar civisme o no deixar aparcar els cotxes dins al nucli urbà.