08 de gener 2009

Presentació de la "Festa de Sant Antoni".

Diumenge passat a les 19 hores va tenir lloc al Centre Cívic de Mas de Barberans l’acte de presentació de la Festa de Sant Antoni. En primer lloc el regidor de Cultura, Secundí Acisclo, va presentar el projecte inclòs dins del programa Tallers per a la Festa. Tot seguit: Elsa Ferré, Montse Gellida i Joan Maria Ventura del Centre d’Estudis "Lo Lliscó" van explicar les conclusions que va aconseguir en el seu treball de recerca.


Tot i els problemes tècnics, poder veure a testimonis d’edat la majoria molt avançada explicant el que recordaven o el que els havien contat de la festa sempre és un atractiu afegit. Després Albert Subirats es va presentar com a majoral de la festa, és a dir com a coordinador, va presentar els diferents tallers que s’han fet enguany: teatre, indumentària, muntatge del ramer, cartell de la festa i els que es faran l’any vinent si la gent participa.



Per acabar Xavier Aragó, director del teatre, va explicar la simbologia de la representació teatral que veurem el dia 17.


El programa Tallers per a la Festa està finançat per l’obra Social de Caixa Tarragona i gestionat per l’Institut Ramon Muntaner és un projecte del Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana del Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació de la Generalitat de Catalunya. L’Ajuntament de Mas de Barberans va redactar el projecte i és l’encarregat de la logística de la festa: espais, seguretat,… etc.

Les fotografies d'aquest article han estat cedides per Joan Maria Ventura, baix la llicència Creative Commons License
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-No comercial-Sense obres derivades 3.0 Espanya de Creative Commons