15 d’abril 2008

Festes Majors, Sant Marc 2008.

Ahir 14 d'abril es va publicar, mitjançant la página web de l'Ajuntament de Mas de Barberans, el programa de festes 2008.

La pregonera d'enguany és la Sra. Roser Panisello Royo.

Programa de festes 2008 (PDF)

M'ha sorprès el paràgraf on diu:

"Cal recordar, una vegada més, que malgrat que són uns dies de festa i que la majoria de la població els viu d'una manera intensa, tambe hi ha altres persones que per motius diversos, per treball normalment, no les poden gaudir d'igual forma. Per tant, es prega que es tingui el respecte degut a tota aquesta gent en les hores de descans fora dels centres on hi ha centralitzat la majoria d'actes."

És evident, que no tothom pot disposar de festa a la feina durant les festes majors i que tothom no hi participa de la mateixa manera ni intensitat. Però cal recordar que el dret al descans s'ha de promoure durant tot l'any i no només en casos excepcionals com aquest. Més curiós és encara quan penses amb els que més gaudeixen de la festa i hi participen, son normalment els que treballen més. I m'estic referint als pagesos. No parlo per tots però si per la majoria d'ells que no fan festa ni per festes, treballen durant tot el dia i encara els queda ànim per acudir a tots els actes que es fan al poble quan acaben de treballar, m'estic referint preferentment quan surten per la nit al ball. Que valgui això com un reconeixement al seu mèrit i al seu dret, que no podria ser menys, al descans.

Masoveres i masovers, espero que passeu bones festes.

1 comentari:

Anònim ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.