31 de juliol 2008

Una vegada més el civisme ...

Tornem al diccionari a buscar la definició de civisme i diu així: "Comportament respectuós del ciutadà amb les normes de convivència pública". Una vegada més fem notar la falta de civisme d'una part de la població. La majoria de cases del poble, tenen dues entrades, ja que donen a dos carrers. D'aquestes dues, una és la principal, on està el domicili i l'altre és la 'de servei'. Bé, la porta 'de servei' té una utilitat esporàdica o habitual segons els casos i no s'ha de privar l'accés de ninguna de les maneres. Un motiu prou coherent és l'ús que se li pot donar en casos d'emergència.

Algunes persones d'aquest poble, no ho pensen així malauradament. Aparquen els seus vehicles, impedint l'accés a aquests habitatges sense pensar en res més que deixar el cotxe el més a prop de casa i amb la seva comoditat.

Estic completament segur que l'individu que fa això no li agradaria que un dia volgués entrar o sortir de casa seva per la porta 'de servei' i no ho pogués fer. Segur que es queixaria, i amb tota la raó. Però, no pensa que on ell aparca, està provocant les mateixes molèsties.

Tot aquest enrenou tindria fi si poguéssim disposar de gual permanent. Hi ha molta gent, que per evitar que li aparquen els vehicles, posa flors amb recipients molt grans. Tota precaució és poca. Qualsevol solució passa per entendre que si tots ens comportem amb civisme, la convivència serà molt millor amb tothom que ens envolta. Perdre de vista això i actuar amb egoisme i sense pensar amb els demés pot portar problemes.

L'Ajuntament tindrà coses molt més importants a tractar i a solucionar en benefici de la comunitat, que una simple queixa per aparcar davant una porta impedint l'entrada o sortida. En això estarem d'acord, però no estaria de més reclamar algun gest per part de l'Ajuntament en direcció a solucionar aquest problema.