23 de juliol 2008

6é Racó dels Artesans, la Fira de les Fibres Vegetals

Els dies 2 i 3 d'Agost es celebrarà al Mas de Barberans el 6è Racó dels Artesans, la Fira de les Fibres Vegetals. Aquí us deixo el programa d'activitats. La Fira es situa als carrers i places de la població, acollint el més gran nombre de visitants possibles.

Els visitants podran conèixer i practicar, com uns artesans, el treball de fibres vegetals com la pauma, el jonc, el vimet, la canya, l'espart la palla, l'esbartzer, el boix, l'olivera, etc.

El col.lectiu artesanal invitat aquest any serà l'Ecomuseo de la Civilta Palustre d'Itàlia (Ràvenna). Aquests artesans italians mostraran com treballen les diferents fibres i tècniques pròpies de la seva regió. I com no pot faltar, per quart any consecutiu hi haurà la quarta trobada de Llatadores de les Terres de l'Ebre.

Paral.lelament a la fira hi haurà la primera trobada Internacional d'Artesans del Mediterrani, amb la realització de cursos d'aprenentatge d'algunes tècniques de cistelleria, exposicions d'objectes en diferents fibres vegetals, serrades i audiovisuals, excursions didàctiques en el coneixement aplicat de les fibres vegetals, etc.

Aquest any tindrà lloc el 2on Certamen de les Fibres Vegetals on hi haurà dues modalitats diferenciades: la tradicional i l'artística i de disseny.