26 de febrer 2009

Centre de desenvolupament rural

Aquests dies han estat posat el nom al museu de la pauma, "Centre de desenvolupament rural". El primer cop que vaig llegir el nom no vaig entendre que hi deia perquè son lletres molt modernes. Podeu comprovar-ho vosaltres mateixos. Us deixo una fotografia.

25 de febrer 2009

Un objecte volador

Ahir al migdia ens va visitar un helicòpter. Va sobrevolar el poble seguint la direcció dels pals de la llum. Va començar davant l'església on està el transformador i després es va desviar per anar cap als restaurants. Va tornar i va seguir la línia elèctrica fins arribar al terme de La Galera. Allí ja el vaig perdre de vista. Fent el zoom amb les fotografies que vaig fer, puc afirmar que portava una càmera al davant.

19 de febrer 2009

Xerrada sobre blogs

El proper divendres, 27 de Febrer, està programada una xerrada sobre blogs a l'escola provisional de Mas de Barberans, a les 18:00 hores.

Descarregar arxiu: [ part_1 | part_2 ]

Blogs

12 de febrer 2009

Permís d'obres

Una vegada més hem quedo amb cara de moniato. Us explico perquè ara mateix. Com ja va sent habitual els clients hem pregunten si poden construir una caseta de camp a les finques, una caseta que no superi els 30 metres quadrats, com les que hi ha a la majoria de finques. Això és una consulta prèvia a la possible compra. La majoria volen construir una caseta de pedra, amb un pendent, una alçada, complint totes les normatives legals. Jo, com sempre, els dic que vagin a l'Ajuntament a informar-se, que parlin amb l'aparellador de torn. Moltes vegades, la consulta l'acabo fent jo mateix ja que molts clients son estrangers i no coincideix la seva estància amb la visita de l'aparellador.

La resposta de l'aparellador, fins a dia d'avui, sempre ha sigut la mateixa. "Per part de l'Ajuntament no hi ha cap problema, ens presentes el projecte, però nosaltres l'enviem a Urbanisme a Tortosa i ells demanen moltes més condicions per construir una casa de camp, com per exemple ser pagès, treballar la terra, demostrar els beneficis, demostrar la necessitat de construir una caseta, etc ..."

Si pensem amb un estranger, qualsevol d'aquestes condicions no les compleix. Si des de l'Ajuntament ja se'm diu que segurament Urbanisme denegarà la sol·licitud, no cal ser molt llest per treure conclusions. Arribats a aquest punt, mirem al nostre voltant i veiem que la gent autòctona fa i desfà sense cap permís qualsevol edificació i ningú els diu res.

La indignació bé quan m'assabento que l'Ajuntament d'Ulldecona ha donat un permís (un paper signat per l'Ajuntament) a un senyor anglès a construir una casa de camp de 30 metres, sense cap condició prèvia, ni haver de passar per Urbanisme de Tortosa. He vist el document. M'he indignat. O tots moros o tots cristians. La meva cara s'ha quedat de pasta de moniato però n'hi ha d'altres que tenen la cara molt dura, potser sigui de pedra ?

08 de febrer 2009

Una vegada més, el civisme ...

Dissabte al matí, 9:25 h, trec el cotxe de casa. Carrer Molí, 80. I hem dirigeixo cap al mercat del peix i hem trobo que hi ha dos cotxes davant meu aturats. Més endavant, un camió-grua està descarregant material per a un particular que s'està construint un altre pis.

Van passar 25 minuts, dins el cotxe. Quan el camió va acabar la seva feina va deixar lliure el carrer i vam poder continuar el nostre camí. En aquest cas, jo havia d'anar a una conferència a Roquetes i vaig arribar 20 minuts tard. En aquest poble, quan succeeix una cosa així, ho considerem normal. Es tracta d'un mal menor.

Hem queixo perquè no hagués calgut arribar a aquest punt, només tallant el carrer o fent el pregó, la gent ja hagués buscat alternatives. Una vegada més, quin poc civisme hi ha al poble ...