28 d’octubre 2008

Desaparició de Joan "del Maco".

La setmana passada vam patir la desaparició de Joan "del Maco". A hores d'ara encara no se l'ha trobat. El cap de setmana passat, dotacions de la guàrdia civil i el bombers van col·laborar en la recerca del veí de la nostra població. Fins i tot, un helicòpter, va ajudar-hi. Res va ser efectiu. Finalment, aquesta setmana ja s'han abandonat aquestes tasques i ara només resta esperar el moment fatídic que alguna persona el trobi mort. Joan "del Maco" tenia 93 anys quan va desaparèixer, gaudia d'una vitalitat que no el feia parar quiet ni una estona. I fins i tot, s'atrevia a anar per aquestes muntanyes, com sempre havia fet. Des d'aquí un record per Joan "del Maco", allí on estigui.

13 d’octubre 2008

Pinolere difon a Catalunya el seu Certamen Internacional de Cistelleria.

Podem trobar la notícia en un altre portal web. Podeu llegir la notícia en aquest enllaç.

09 d’octubre 2008

Classes d'anglès.

Ahir vam estrenar la classe d'anglès. Hi han 3 grups, dos de nens i un d'adults. La classe d'adults comença a les 19:30 hores fins les 20:30 hores. Vam començar solament, 4 persones, amb diferents nivells de coneixement de l'idioma. De moment, estarem tots junts. I a cadascú, intentarà donar-li un tractament personalitzat. En aquest nombre d'alumnes es pot fer perfectament. La professora es diu Jules i viu a Ulldecona. Ella es nativa, anglesa. Les classes es porten a terme a la Biblioteca cada dimecres al vespre.

07 d’octubre 2008

Fundació Jaime I.

L'Ajuntament serà membre de la Fundació Jaime I. Actualment s'ha inscrit en el Registre de Fundacions del ministeri de Cultura de l'estat Espanyol. Tenen com a objectius, facilitar les relacions culturals i/o socials entre els territoris del País Valencià, Catalunya i Aragó, però sense renunciar a promoure el desenvolupament sostenible i coherent amb el mitjà i per impulsar l’expansió econòmica i social de les esmentades zones. S'ha inscrit com a vocal de la citada Fundació, Secundino Acisclo Cardona, en la seva condició de Tinent-Alcalde de l’Ajuntament de Mas de Barberans.

Podeu llegir la notícia aquí.

III Bienal Internacional de Cistelleria “Pinolere 2009”

Durant la Fira Internacional de Cistelleria de Salt (Girona), es va presentar la imatge promocional de la trobada desenvolupar el setembre de 2009 a Pinolere, això com el V Certamen Internacional de Cistelleria Tradicional i de Disseny Pinolere 2009. Aquest desplaçament a Salt, va servir per fer-hi lligams i acords amb cistellers, associacions e institucions no tan sols d'Espanya sinó també de Itàlia, França e Anglaterra; de cara a la pròxima cita a l'estiu del 2009 a Tenerife. Entre els acords aconseguits, destaca la reunió mantinguda amb els representants de les quatre fires internacionals que el sector cisteller desenvolupa a l'estat espanyol: Joan Farrés, president l'Associació de Cistellers de Catalunya; Carlos Fontales, coordinador de la mostra que es desenvolupa en Lugo (Galícia); Cristina Cardona, de Mas de Barberans (Tarragona) i Rafael Gómez por Pinolere (Tenerife, Caranias). Podeu trobar la notícia més complerta aquí.

Dos avions militars ens visiten aquests dies.

Ja ahir ja vam sentir passar els avions direcció al nord i aquest matí han passat direcció sur. Es tracta de dos avions militars. Avui he fet unes fotos quan han passat els avions.

02 d’octubre 2008

Reparen el 'camí del paumeral'.

Aquests dies estan reparant el 'camí del paumeral'. Les obres consisteixen a fer el camí més ample per a que hi puguin passar dos cotxes alhora i posar un asfalt nou.

Mas de Barberans estrena canal de TV a la xarxa.

Ho heu sentit bé, tenim un nou canal de TV 2.0 a Mas de Barberans. Això significa que podreu veure els vídeos relacionats amb el Mas de Barberans instal·lant un petit programa anomenat Miro. Una vegada instal·lat heu de subscriure-vos-s'hi mitjançant aquest enllaç.

video player

El programa Miro serveix per cercar, visualitzar i emmagatzemar els vídeos que més t'interessen i fer-ho servir com una televisió interactiva convencional.

01 d’octubre 2008

Més talls de llum.

Com be sent habitual, el proper dissabte dia 4 d'Octubre, està anunciat un altre tall de llum al municipi. Des de les 6:00 del matí fins a les 11:00 del migdia. Segons FECSA per la millora i manteniment de la xarxa. Si cada tall fos degut a una millora, hauríem de tenir la infraestructura més avançada i fiable que hi ha a tot el país. Però com crec, que no és així, molt aviat tornarem a tenir els talls de llum habituals per falta d'una seriosa capacitat de solucionar els problemes i de dotar dels mitjans necessaris, o sigui la infraestructura convenient, a la població.

No hem queixo per mi. En el meu cas, com si volem fer una aturada diària. Hem queixo en boca dels establiments. Tothom sabem que ens podem sacrificar o suportar les molèsties una estona per el bé comú. Però ja bé sent massa habitual la pressa de pèl de l'empresa FECSA fa al nostre poble. Si sempre rememorem temps passats, fent-nos auto compassió comparant la situació actual amb el passat, no avançarem. Es clar que disposem d'uns recursos que abans no teníem, però que ara els tinguem, no significa que no podem gaudir una fiabilitat del servei com tenen els altres pobles. S'han d'exigir solucions efectives des de l'administració local.