26 de maig 2008

Denuncien a l'Ajuntament.

El passat dijous, dia 1 de maig, l'Ajuntament va contractar l'espectacle còmic taurí "El Chino Torero y sus enanitos forcados". L'anunciat esdeveniment es va celebrar a les 18:00 hores de l'esmentat dia sense cap incident.

Dies abans, l'Ajuntament havia sigut denunciat per la Fundación ALPE Acondroplasia, la seva directora Estefanía González va declarar que "el espectáculo que Mas de Barberans tiene previsto celebrar el próximo 1 de mayo dentro de sus fiestas de San Marcos es uno más de los que se exhiben por toda España, sobre todo en la época de verano, consistentes en "reírse del enano grotesco". Va afegir que "en estas funciones taurinas, tanto los empresarios como la sociedad, en tanto que espectadora y consumidora, explotan a un grupo social en desventaja como es el de las personas de talla baja. Actualmente, añadió, casi ningún ciudadano español con este problema actúa en estas funciones, compuestas casi todas por inmigrantes."

La versió de l'Ajuntament va ser contestar aquesta associació argumentant que l'espectacle és completament legal i els que hi participen estan donats d'alta a la seguretat social i participen en aquest espectacle de forma voluntària com ho podrien fer en qualsevol altre. En el cas contrari, se'ls estaria tancant les portes al seu mitjà de vida".

Una de les associacions que van denunciar l'acte, van enviar un text a l'alcalde de forma irònica. El text deia "el alcalde está cubriéndose de gloria y haciendo gala de una gran inteligencia al contratar este espectáculo, y animo a que contrate también a personas sordas, ciegas o parapléjicas."

L'Alcalde de Más de Barberans va reiterà la seva disposició a dialogar amb les associacions i a mantenir una reunió a tres bandes amb l'empresa que promou aquest espectacle taurí.

24 de maig 2008

Obres que s'estan fent.

En les últimes dates s'han fet obres al poble que potser no se li han donat la importància que tenen. La entrada al poble per la bassa s'ha arreglat completament, començant per l'eixamplament de la carretera i la renovació de l'asfalt, arreglant les cunetes, fent una vorera nova, i finalment, l'enllumenat. Tot això, tenint en compte que s'han millorat les comunicacions amb La Sénia i Tortosa.



Per altra banda, aviat estrenarem els nous contenidors de reciclatge. S'ha de posar en funcionament, conjuntament, amb altres pobles de la comarca.

16 de maig 2008

Canvi de concepció per afrontar el problema

Després dels esdeveniments ocorreguts aquesta setmana, cal plantejar-se que la gent ha d'aplicar mesures preventives més adients per a què no torni a succeir. O almenys que no passi en assiduïtat. Cal recordar, que sempre hi hagut petits robatoris com a d'altres llocs, però un servidor té la sensació de que els ciutadans del Mas de Barberans, en temes de seguretat, encara viuen com fa 30 o 40 anys enrere. Portes obertes, cotxes engegats al mig del carrer, patis que s'obren sense clau, balcons oberts on s'hi pot pujar amb un saltiró, tot això demostra que la gent confia amb la seguretat del poble. Aquesta confiança dóna al poble un caràcter obert i especial, com un poble d'abans. On tot el poble era una pinya, tothom es coneixia i rarament venien desconeguts.

Els temps han canviat i el poble s'ha de adaptar a les noves situacions que se li plantegen. Es clar, que ningú pot preveure un atracament d'aquest tipus però s'han de prendre mesures per evitar-ho al màxim. D'això s'ha de fer càrrec cadascú però sense oblidar que entre tots també podem fer una força comuna per estar més segurs. Dubto que l'Ajuntament pugui fer-hi alguna cosa més, que no sigui demanar als Mossos o Guàrdia Civil que puguin més a sovint.